آفتابنیوز : سرویس بین الملل- پس از گذشت بیش از چهار دهه از پایان حکومت خمرهای سرخ در کامبوج، دو تن از مقامات ارشد این گروه از سوی یک دادگاه مورد حمایت سازمان ملل به اتهام نسلکشی مجرم شناخته شدند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در روزهای اخیر، دادگاه ویژه کامبوج "خیو سامفان" رییس جمهوری سابق جمهوری دموکراتیک کامبوج و "نون چه آ" مشهور به برادر شماره دو مشاور "پل پوت" ایدئولوگ خمرهای سرخ را به اتهام نسلزدایی مسلمانان چام و کشتار در ویتنام و جنایت علیه بشریت به حبس ابد محکوم کرد.
حکومت خمرهای سرخ با ایدئولوژی مائویستی در سال ۱۹۷۵ با رهبری پل پوت مشهور به برادر شماره یک با کودتا علیه پادشاه در کامبوج به قدرت رسید. در مدت چهار سال حکومت این گروه بر کامبوج دو میلیون نفر در "کشتزارهای مرگ" این حکومت کشته شدند.
اینک روزنامه بریتانیایی "میرر" در گزارشی به روایت "جان پیلگر" گزارشگر و خبرنگار معروف پرداخته که چهل سال پیش شاهد آثار نسلزدایی صورت گرفته توسط خمرهای سرخ بود که بر اثر آن بیش از دو میلیون انسان جان خود را از دست دادند. گزارشهای منتشر شده توسط پیلگر و عکاس همکارش اریک پایپر به قدری در سال 1979 میلادی تکاندهنده بود که توجه افکار عمومی بینالمللی را به خود جلب کرد.
"میرر" بخشهایی از این گزارش را پس از چهار دهه بازنشر کرده است: "یک فاجعه انسانی باورنکردنی در کامبوج روی داده است؛ کشوری که به ظاهر سالها صلح در آنجا برقرار بوده و در فضایی ملایم در جنوب شرقی آسیا واقع شده است. به احتمال زیاد بیش از دو میلیون نفر؛ یعنی یک سوم جمعیت کامبوج توسط رژیم متعصب کشته شدهاند. هدف این رژیم از پیش اعلام شده بود: نابود ساختن هر فرد و هر چیزی مرتبط با دنیای مدرن و بازگرداندن یک ملت و یک کشور به "سال صفر". هدف خمرهای سرخ آغاز عصر تازهای است بدون خانواده و احساسات، بدون ماشین آلات، مدرسه، کتاب، دارو و موسیقی. آثار و نشانههای یافت شده قتل فراوان هستند. جمجمههای بدست آمده از گورهای دستهجمعی در نزدیکی "آنگ کور وات" توسط روستائیان آن منطقه که اقوامشان را از دست دادهاند یافت شده است. برای قریب به چهار سال حکومت خمرهای سرخ هیچ گونه ارتباطی از خارج با مردم داخل کامبوج وجود نداشته و مرزهای آن کشور کاملا بسته شده بودند. حتی حیوانات هم وجود نداشتند. شهرها و روستاهای نابودشده خالی از سکنه هستند. خودروهای واژگون شده و دوچرخهها را در سویی میبینیم. آنچه در اینجا میبینیم بیمانند است. حتی شیطانی چون هیتلر نیز کل جمعیت یک کشور را به بردگی نکشاند. از دید خمرهای سرخ همگان باید کشته میشدند چرا که در معرض "فساد قرن بیستم و یکمی" قرار گرفته بودند. حتی استالین هم که جوخههای ترور را به راه انداخته بود؛ تمام کتابها، تمام هنرها، تمام آموزشها و تمام موسیقیها را ممنوع نکرد و دست به انهدام بنیان تمام خانوادهها نزد. خمرهای سرخ علاوه بر عشق و شادی با ماشینها هم سر دشمنی دارند. همه این جنایات در کامبوج روی داده است".
او در ادامه مینویسد: "پس از 17 آوریل 1975 میلادی و به قدرت رسیدن خمرهای سرخ هر کسی که در شهر زندگی کرده بود حکم مرگ در موردش اجرا میشد. خمرهای سرخ معتقد به نابودی شهرها و انتقال جمعیت به روستاها بودند. هر فردی که دارای تحصیلات و مهارتهای مدرن بود اگر هویت واقعیاش آشکار میشد کشته میشد؛ از جمله پزشکان، معلمان، تکنسینها، کارگران ماهر و حتی دانشآموزانی که کشته شدند.
اما علاوه بر خمرهای سرخ که مجری احکام اعدام بودند چه کسی وضعیت را به اینجا کشاند؟ در بهار سال 1970 میلادی جنگ مخفی سازماندهیشدهای توسط نیکسون، رییسجمهوری وقت امریکا و هنری کیسینجر آغاز شد؛ جنگی که نقض قانون اساسی امریکا و مغایر با تصمیم کنگره بود. خلبانان امریکایی قول دادند که این جنگ مخفیانه باقی بماند. به مدت سه سال، مردم امریکا هیچ چیزی درباره آن نمیدانستند. تا سال 1973 میلادی که بمب عظیمی تقریبا مشابه هیروشیما بر سر کامبوج بیطرفمانده ریخته شد. هدف نیکسون این بود که به کمونیستهای ویتنامی نشان دهد که میتواند سرسخت باشد. هدف نظامی این حملات تخریب پایگاه ویتکنگهای کمونیست در کامبوج بود. در جریان این حمله توازن ظریف موجود میان سلطنتطلبان، جمهوریخواهان و کمونیستها به هم خورد و شاهزاده سیهانوک از مقاماش کنارهگیری کرد.
در آن زمان ارتش قدرت را در دست گرفت. با این حال، در جنگلها یک گروه کوچک متعصب به نام خمرهای سرخ با تاثیرپذیری از انقلاب فرهنگی چین خواستار در دستگیری قدرت بود. آنان سال 1975 را سال صفر اعلام کردند که از دیدشان آغاز پایان جهان مدرن بود. هدف ایدئولوژیک انقلابیون کامبوجی بازسازی یک جامعه ناب و خالص روستایی و بدون طبقه بود چیزی مشابه امپراتوری خمر در قرن نهم تا دوازدهم میلادی در جنوب شرقی آسیا بود. این گروه تنها ده درصد از جامعه کامبوج را تشکیل می داد. در نتیجه، برای حکومت بر جامعه مجبور بود افراد جامعه را یا به بردگی درآورد و یا آنقدر آنان را بکشد که جمعیت به نصف کاهش یابد. این گروه با انجام اقدامی شبیه کودتا در ساعت 7:30 صبح روز 17 آوریل 1975 میلادی وارد پایتخت شد و ظرف مدت یک ساعت دستور تخلیه شهر را صادر کرد. بیمارستانها تخلیه میشدند و پزشکان مجبور بودند وسط عمل جراحی کارشان را متوقف کنند و بیماران در حال مرگ در خیابانها با تختهایشان رها شد. یکی از معلمان سابق میگوید خمرهای سرخ اسلحه را پشت سرش گذاشتند و بچهها گریه میکردند. او میگوید اکثر بچهها پیاده از شهر خارج میشدند و به دلیل آوارهشدن از خستگی و گرسنگی جان باختند. در عکسها دیده میشود که به دلیل بیارزششدن پول کامبوج خانواده آن را میسوزاندند تا کودکان را گرم کنند. همچنین کودکی در حال راهنمایی کردن مرد نابینایی است که توسط خمرهای سرخ چشماناش درآورده شدند".
در نهایت پس از چهار سال حکمرانی و جنایت در سال 1979 میلادی با حمله ارتش ویتنام خمرهای سرخ در کامبوج سرنگون شدند.